”Jag ska bara gå och skita i badkaret”

Jag har tänkt en del på det här med hur man går på toaletten i olika länder. Som svensk är man ju van vid att säga just det: “Jag ska gå på toaletten.” Man säger vad man ska göra och sedan gör man det. Inga konstigheter.

I lite finare sammanhang där man kanske inte vill använda ordet toalett kanske man går på herrarnas eller så ursäktar man sig bara och går.

Men amerikaner alltså. Jag kan verkligen inte släppa det här. En amerikan som ska gå på muggen säger att han ska gå till badrummet.

Och göra vadå?

Badar amerikaner efter varje toalettbesök? Och hur gör de i så fall när det inte finns badkar i det så kallade badrummet? Badar de i toalettstolen då efter uträttat behov och, hoppas jag, spolning?

Det finns ju en miljard omskrivningar för just toalett på engelska men nej, som amerikan väljer man istället att antyda att man tänker ta sig ett bad.

Det kanske man skulle göra vid sitt nästa besök i USA. Fråga efter badrummet och sedan passa på att ta sig ett härligt varmt bad.

Det vore lite som Borat, fast tvärtom

6 reaktioner till “”Jag ska bara gå och skita i badkaret””

  1. Bekväma fåtöljer har de däremot på dass på Lan Club i Peking, i design av Philippe Starck.

    Oklart om det hjälper till att korta toakön, dock.

  2. Jag vill minnas att någon gång, när syrrans granne fortfarande bodde där glassbilen stannar, hade syrrans granne uppmärksammat att det var ett gravt etikettsbrott att lämna en middag med motiveringen att man skulle snyta sig och därmed på ett väldigt explicit sätt använde den föga framgångsrika eufemismen ”ursäkta mig damen, jag skall bara gå och skita”..

    Är det så att syrrans granne har blivit lite mer finkänslig på gamla dar?

Kommentarer inaktiverade.