Sitt still och håll käften i flygplanet!

I ett försök att göra det om möjligt ännu mer vedervärdigt att ta flyget har amerikanska myndigheter nu infört nya regler som begränsar vad flygpassagerare får och inte får göra ombord. De nya reglerna kan sammanfattas som “Sitt still och håll käften!”

Enligt vad nyhetsbyrån AP rapporterar är det numer förbjudet för passagerarna att resa sig ur sina stolar under flygningens sista timme. Det är också förbjudet att ha någonting ur handbagaget, som till exempel en dator, i sitt knä.

Jag undrar hur länge vi behöver vänta innan våra lydiga politiker i EU inför samma regler här.

”Jag ska bara gå och skita i badkaret”

Jag har tänkt en del på det här med hur man går på toaletten i olika länder. Som svensk är man ju van vid att säga just det: “Jag ska gå på toaletten.” Man säger vad man ska göra och sedan gör man det. Inga konstigheter.

I lite finare sammanhang där man kanske inte vill använda ordet toalett kanske man går på herrarnas eller så ursäktar man sig bara och går.

Men amerikaner alltså. Jag kan verkligen inte släppa det här. En amerikan som ska gå på muggen säger att han ska gå till badrummet.

Och göra vadå?

Badar amerikaner efter varje toalettbesök? Och hur gör de i så fall när det inte finns badkar i det så kallade badrummet? Badar de i toalettstolen då efter uträttat behov och, hoppas jag, spolning?

Det finns ju en miljard omskrivningar för just toalett på engelska men nej, som amerikan väljer man istället att antyda att man tänker ta sig ett bad.

Det kanske man skulle göra vid sitt nästa besök i USA. Fråga efter badrummet och sedan passa på att ta sig ett härligt varmt bad.

Det vore lite som Borat, fast tvärtom

Efter namnskandalen: Nu byter syrrans granne namn

Syrrans granne – på svenska ett helt oskyldigt, humoristiskt namn på en blogg. Men hur ser det ut på engelska? Dagens avslöjande om hur Skandiabanken diskriminerar kunder med arabiskklingande namn har fått redaktionsledningen för syrrans granne att reagera. Nu snabbutreds en namnändring för bloggen.

– Det har ju framkommit med all önskvärd tydlighet idag att vad du heter kan ha väldigt stor betydelse för dina möjligheter att agera i samhället. Det verkar ju inte finnas några gränser längre för hur du kan bli diskriminerad av USA och EU bara på grund av ditt namn, säger chefredaktör Fredrik Moberg

Inget nytt namn är bestämt ännu, men helt klart är att ”syrran” i syrrans granne skall bort. Det klingar alltför likt det arabiska namnet Syrràhn.

– Vi vet inte än. Det kan bli Nilssons granne eller Larssons granne. Vårt nuvarande namn är ju kört ändå. Det viktiga är att vi inte heter något som låter misstänkt för en amerikan. Vi vill ju inte fastna i amerikanernas nät, eller få vår epost utsorterad för granskning av FRA.

Syrrans granne köper the New Jersey Turnpike

New Jersey TurnpikePressmeddelande från syrrans granne
För omedelbar publicering

Syrrans granne köper the New Jersey Turnpike. Affären blev klar idag efter utdragna förhandlingar mellan syrrans granne och the New Jersey Turnpike Authority.

Genom köpet skaffar sig syrrans granne kontroll över en viktig del av vägtransportsystemet på USA:s östkust.

– Jag tror stenhårt på vägtransporter och ser det här som en mycket viktig strategisk affär, säger syrrans granne.

Förutom vägavgifter planerar syrrans granne att tjäna pengar på affären genom utbyggnad av vindkraft längs vägen.

Med anledning av affären kommer vägen inom kort att byta namn till “the syrrans granne turnpike”. I samband med detta kommer en nyinvigningsceremoni att hållas.

Förutom namnändringen planeras inga förändringar som kommer att påverka trafikanterna. Daglig skötsel och underhåll kommer även fortsättningsvis att skötas av the New Jersey Turnpike Authority genom det underhållsavtal som tecknats i samband med affären.

Om the New Jersey Turnpike:
New Jersey Turnpike går genom delstaten New Jersey i USA, från Carneys Point Township i söder till Ridgefield i norr. Motorvägen som stod klar 1952 har 27 av- och påfarter och finansieras av vägavgifter.

Om syrrans granne:
Din syrra har en granne, som bloggar.