Vem fan vill jobba i Västra götalands län?

Som jag nämnde för ett par veckor sedan söker jag just nu nytt jobb. Tanken var och är egentligen att jag äntligen ska släppa sargen och satsa friskt på min frilanskarriär.

Men jag är ju lite feg. Vara anställd har ju trots allt sina fördelar och konjunkturen är ju inte den bästa just nu. Och fortare än Anders Borg hinner säga krispaket så har fingrarna sprungit iväg på tangentbordet och skrivit in adressen till närmaste rekryteringssajt.

Så sitter jag plötsligt där och bläddrar bland mer eller mindre begripliga kategorier och branscher, och väljer ut det som verkar intressant.

Sedan, när jag valt klart bland alla typer av jobb som finns återstår bara att välja var någonstans jag vill jobba. Och det är nu det blir lite, för att inte säga mycket underligt. För det finns ingen möjlighet att avgränsa sökningen geografiskt till ett område som är intressant.

Det rimliga vore väl kanske att jag kunde ange vilken eller vilka städer jag kan tänka mig att bo i och att jag sedan fick förslag utifrån det. Men det får jag förstås inte. Nej, istället ska jag nu välja mellan ett antal län som jag vill söka jobb i.

Jag bor i ett län. Västra götalands län. Det är ett rätt stort län. Det är så stort att det inte ens kallar sig län utan har bytt namn till region. Där, i det jättestora länet bor jag, i en stad som heter Göteborg.

I Göteborg bor jag och där vill jag söka jobb. Visst, det är tänkbart att jag skulle kunna jobba lite utanför Göteborg, kanske i Mölndal, eller Partille. Ja sen finns det ett knippe andra städer ganska långt ifrån Göteborg där jag skulle kunna tänka mig att bo och arbeta, om det nu kniper.

Men län alltså. Finns det någon människa som någonsin tänkt tanken att de vill jobba i ett visst län? Har någon till exempel hört talas om en Kungsbackabo som kan tänka sig arbete i Laholm, 13 mil söderut, men som vägrar att ens överväga ett arbete i Göteborg, 3 mil norrut, bara för att det ligger i fel län?

Jag vet inte vad som gått fel här, men någon måste ju ha råkat ut för en rejäl härdsmälta i hjärnan när de fått för sig att en göteborgare kan tänka sig ett jobb i Strömstad, Bengtsfors eller Gullspång, men är helt ointresserad av att åka tre mil till Kungsbacka, bara för att det ligger i fel län.

Det är precis som om människorna som driver de där rekryteringssajterna aldrig har sökt jobb.

Jag söker jobb

Det kanske låter som helt vansinnigt dålig tajming, men just nu, mitt i brinnande lågkonjunktur söker jag nytt jobb, eller snarare nya uppdrag.

Jag är civilingenjör och har jobbat tio år med systemutveckling i lite olika funktioner. Jag har också en journalistutbildning i bagaget och jobbar på att etablera min nya karriär.

Jag vet hur man skriver en nyhetsnotis, jag vet hur man får ihop ett reportage och jag klarar av att ta foton av tryck-kvalitet. Jag har arbetat på ett stort företags informationsavdelning och gjort en vända praktik på Computer Sweden. Jag kan dessutom ett och annat om programmering och vet hur man får ihop en webbsajt som fungerar i ganska många webbläsare. Jag vet också något om hur du får trafiken att flyta och hur du blir hittad i sökmotorer.

Jag kan tänka mig längre eller kortare uppdrag, som skribent, journalist eller kanske programmerare. Jag arbetar som anställd om det behövs, fast kanske hellre som frilans.

Jag är baserad i Göteborg och tänker fortsätta med det om du inte har ett erbjudande som är alldeles för bra för vara sant. Jag är förstås flyttbar för kortare stunder om uppdraget kräver det.

Referenser och ett CV finns, för dig som har ett erbjudande. Lämna en kommentar med din mejladress så hör jag av mig. Eller skicka epost till redaktionen (kanelbulle) syrransgranne.se.