I’m not quite dead yet…

…även om jag börjar tvivla på att det här med data är något att sysselsätta sig med.

Långt härligt jullov med massor av tid att fixa det där som du länge gått och tänkt på men inte hunnit med.

Det är i alla fall vad du tror.

Sedan börjar du pilla.

Ja, först firar du jul i flera dagar, men sedan, när julmaten är uppäten och klapparna instuvade på sina respektive platser, då börjar du.

Sedan går det inte riktigt som du tänkt dig och plötsligt har plötsligt flera dagar gått åt till att försöka förbereda det där du egentligen skulle göra, så att du faktiskt kan börja.

Jag ska inte tråka er med detaljer utan bara konstatera att jag är styrkt i min uppfattning att Apple är det nya Microsoft och att man aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig någonsin ska ta i någon hårdvara som det står Apple på. Inte ens med tång.

En Macbook fungerar säkert alldeles utmärkt för ”vanliga användare”, vad nu det är, men om man sätter en rosett på en bajskorv så är den fortfarande en bajskorv. Att det ser bra ut förändrar inte faktum att det som döljer sig under ytan är en illaluktande brun korv.

För övrigt anser jag att FRA-lagen måste rivas upp. Gör om! Gör rätt!

Ubuntu ersätter Mac OS X

Jag vill att ni ska vara jävligt medvetna om att jag nu installerar Ubuntu på Macen. No more Mac OS X alltså!

Steve Jobs kan dra nåt gammalt över sig!

Så, nu kan ni sätta igång och formulera era smädelser alla Apple fan boys (och girls.) Kommer ni på en riktigt bra smädelse kanske ni får ett fint pris.

Världens löjligaste produkt

Man har en Mac. Den har ett trådlöst nätverkskort. Ett trådlöst nätverkskort som man kan uppgradera till 802.11n. Så att det går skitfort jämfört med tidigare standarder.

Men tror ni då att Apple släpper en uppdatering till Mac OS X för detta? Nej, för vet ni vad Apple gör? Apple tar betalt för ett litet program som aktiverar n:et i datorn man redan betalt ganska mycket för.

Och vad tar då Apple betalt för detta? 200 spänn? En femhundring? Tusenlapp? Nej, Apple tar 17:95 för denna aktivering.

Apple administrerar alltså en mjukvara som säljs på deras webbplats för mindre än 20 spänn. På allvar alltså. Är det lönsamt? Täcker det ens bankavgifterna och försäljningsomkostnaderna? Är det fler än jag som tycker att det verkar fullständigt vettlöst?

Detta måste vara det löjligaste jag någonsin betalat för. Och inte går det skitfort heller för den delen. Dubbelt så fort. Vad hände med 300 mbit/s?

Nya datorer från Apple…

…som vi aldrig lär få se:

  • HackBook – Kockarnas favorit. Levereras med skärbräda integrerad i locket och programvaran iCook.
  • BackBook – Laptopen för dig som alltid glömmer. Hittar hem på egen hand, precis som en bumerang, eller en efterhänsen hund.
  • TackBook – Billig kopia från Kina. Faller i bitar så snart du öppnar den.
  • RackBook – Du gillar bröst. Stora bröst. Datorn levereras med 3D-glasögon och 12-månaders abonnemang på fem valfria porrsajter
  • CrackBook – Leveraras komplett med pipa i vacker Apple-design och Virtual Crack som startsida i browsern. Mot en extra kostnad får du också med kundregisterprogrammet iSmoke.
  • WhackBook – Den ser ut som något Alex Schulman lagt vantarna på.
  • BlackBook – Har du sett ett laptop med afrokrull?
  • SlackBook – För dig som gillar att slappa på jobbet. Fullmatad med spel och en fantastisk länksamling som håller dig sysselsatt i flera år.
  • StackBook – Datorn för Applesamlare. Innehåller ingenting utan är bara ett tomt skal, färdigt att lägga på hyllan.
  • TrackBook – Thomas Bodströms favorit. Lämnar spår överallt på internet. Ingenting för dig som har något att dölja.