Försvunnet bröd hittat på balkong

Det saknade brödet: Tre goda kvadrater i en påse

En påse bröd som saknas sedan en dryg vecka återfanns idag, lätt fuktig men i övrigt oskadd, liggande på en balkong på Masthugget i Göteborg.

Brödpåsen försvann i samband med en bussresa till Alperna, fredag 20 mars och har sedan dess varit efterlyst i hela Europa. Det var två märkbart irriterade men mycket lättade brödägare som idag läxade upp sin saknade påse.

Brödpåsen själv säger sig vara oskyldig och vill inte alls kännas vid att den skulle ha gömt sig så som ägarna påstår. Den hävdar istället att den legat där, fullt synlig, ända fram till ägarnas avfärd och att den först därefter ska ha flyttat sig till ett bekvämare ställe för att “vila sig lite”.

Allvarligt utbrott av apparaternas dag. Allmänheten varnas.

Windows has encountered an APPARATERNAS_DAG event and must be rebooted.

Ett allvarligt utbrott av apparaternas dag rapporteras under morgonen ha inträffat i centrala Göteborg. Utbrottet inträffade vid halv sju imorse då arbetet skulle börja för dagen och hade sitt epicentrum i stadsdelen Masthugget.

Polisen tror nu att utbrottet lagt sig men uppmanar ändå allmänheten att hålla sig ifrån området åtminstone fram till lunch.

– Allt vi vet pekar på att utbrottet är över, men man vet ju aldrig med efterskalv och liknande. Det kan smälla till igen, säger komissarie Bengt Andersson vid Polisen i Västra Götaland.

Polisen varnar för fritt liggande sten

Polisen i Västra Götalands län varnar allmänheten för en löst liggande sten, som under förmiddagen sågs liggande på ett brunnslock i Gamla Masthugget i Göteborg.

Stenen ser enligt polisinspektör Göte Nödberg helt normal och väldigt fridfull ut men har enligt uppgifter till redaktionen givit upphov till en hel del obehagligheter under dagen.

– Jag kom gående förbi och plötsligt hoppade den upp och slog mig på smalbenet; nästan fällde mig, säger Johanna Esberg som fick skickas på omplåstring efter incidenten.

Totalt har över tio personer hört av sig till polisen angående stenen och krävt åtgärder, krav som hittills klingat ohörda.

– Det är en liten sten som ligger där. Det är helt lagligt och vi har inga möjligheter att ingripa om vi inte får fram vittnen eller kan ta den på bar gärning, säger Göte Nödberg.

Grillsäsongen i fara efter ras

Plötsligt kollapsade stenmuren och ett stort hål uppstod i gräsmattan.

Plötsligt rasade gräsmattan. Den smala gräsremsan mellan huset och avgrunden vilar på en grund av sprängsten, som plötsligt gav sig iväg.

Raset som inträffade under natten till måndagen kom som en överraskning för de boende men tecknen i form av mystiska hål hade funnits där sedan länge.

Gräsmattan används normalt för sommarens grillfester. I nuläget kan ingen svara på hur verksamheten kommer att påverkas men risken är stor att grillsäsongen blir försenad eller får ställas in helt.

Flera ton kött och grillkorv som köpts in inför den stundande våren riskerar nu att få slumpas bort till vrakpriser till boende i området, eftersom den inte längre kan användas som planerat.

Många grät över spilld mjölk

Utspilld mjölk över hela trottoarenKlockan var ungefär 17:15 när mjölkpaketet plötsligt fick nog och hoppade. Händelsen kom som en blixt från klar himmel. Ingen var beredd och efteråt var förstämningen stor.

– Paketet bara stod där uppe på muren och allt verkade lugnt. Då plötsligt kastade det sig ut över avgrunden utan någon som helst förvarning, säger Karin, 32 som blev vittne till händelsen.

Människor samlades kring olycksplatsen, märkbart tagna. Många grät öppet.

– Jag vet vad de säger, att man inte skall gråta över spilld mjölk, men det här är så sorgligt att se, sade Åke 43, som passerade förbi minuterna efter händelsen.

Omständigheterna kring olyckan var mycket oklara och polisen som kom på plats inom några minuter ville inte uttala sig om några detaljer.

– Vi avvaktar utredningen, det är allt jag kan säga i nuläget, sade kommissarie Bengt Krook.

Under hela kvällen låg händelsen som en våt filt över Masthugget. Fredagkvällen till trots ville den riktiga feststämningen inte infinna sig.