170 000 säkerhetsnålar

Fyra säkerhetsnålar, prydligt ihopsatta. Under Göteborgsvarvet går det åt närmare 170 000 styckenDet är inte utan att jag undrar vem som sorterar alla säkerhetsnålarna till ett långlopp som Göteborgsvarvet. Jag pratar om de fyra säkerhetsnålar som medföljer varje nummerlapp och som används för att fästa den vid tröjan. Fyra stycken till varje nummerlapp, prydligt ihopsatta. Vem är det som som sätter ihop dem?

Om man räknar på fyra säkerhetsnålar till varje nummerlapp och totalt 42 000 startnummer blir det nästan 170 000 säkerhetsnålar som måste sorteras och nålas ihop.

Bara detta är ju en enorm mängd men betänk att det finns många löptävlingar i världen, alla med nummerlappar som måste fästas. Jag undrar hur många personer som arbetar heltid bara med detta.

Sitter det tusentals kineser någonstans och pillar ihop säkerhetsnålar dagarna i ända? Är verksamheten möjligen utlokaliserad till någon avfolkningsort i norrland? Finns det kanske en maskin som gör jobbet?

Jag hoppas lite på maskinen, för om någon sitter och gör detta för hand, dagarna i ända, så måste det ju vara världens tråkigaste jobb, näst makaroniböjare och sillstrypare.

Fast vad vet jag? Det kanske är världens mest uppskattade extraknäck för studenter, som jag just avfärdat med en fnysning.

2 reaktioner till “170 000 säkerhetsnålar”

  1. På kontoret där jag är stationerad (i Bangalore, Indien) är det alltid en snubbe som städar herr toan. Hela tiden, oavbrutet (och på helgerna med).
    jag antar att det är lika dant inne på damernas.
    Han skurar, torkar, sprejar och står i från morgon till kväll.
    Sådant kan man kosta på sig när arbetskraft inte kostar någonting.
    Jag misstänker starkt att det är något i denna stilen som dom framtida jobben Fredrik Reinfelt vill skapa genom att sänka a-kassan skulle kunna bli. Eller att säkerhetsnålarna sorteras Frölunda.

  2. Tråkigt jobb? Har du skrivit om skog nån gång? Nej, tänkte väl det.

Kommentarer inaktiverade.