Äckliga chips ska lyfta Sverige

Heja Sverige! heter en speciell serie snacks från Estrella, som skall lyfta Sveriges prestationer i OS. Chipsen har en smak som är nästan, men inte helt olik vårlök.

Man får hoppas att idrottsmännen och -kvinnorna kan sin sak bättre än de som provat ut smaken på chipsen. Annars lär vi ligga brunt till på medaljfronten.

SvD slarvar bort viktig korvnyhet

Här skulle du egentligen fått läsa en fantastisk korvnyhet om OS, eller kanske en OS-nyhet om korv, men på grund av någon jävla klantskalle på svd.se går nyheten inte att läsa där. Du kan söka efter den och hitta den men artikeln innehåller ingenting. (Om man inte tittar i html-såsen förstås, för där finns hela texten.)

Kära SvD,

Det är illa nog att andelen korvnyheter är så liten som den är. Jag tycker det är synd att ni nu förvärrar situationen ytterligare genom detta irriterande fel.

En värld utan korvnyheter är en fattig värld.

Vänligen,
syrrans granne

Sportfiske ingen sport

Sportfiske består av de två beståndsdelarna sport och fiske. Fiske som sport alltså. Det är i alla fall vad förespråkarna vill få dig att tro.

Men alltihop är lögn.

Enligt en granskning som syrrans granne låtit genomföra är sportfisket ett enda stort bedrägeri. Att det inte är någon sport var något vi anade från början, men efter att ha undersökt saken närmare visar det sig att även benämningen fiske är mycket tveksam.

– Ja, det är ju en ganska tveksam benämning egentligen. Visst, vi använder fiskeutrustning, men mest handlar det ju om att vara ute i skogen och dricka sprit. Att kalla det fiske är rätt missvisande, säger en sportfiskare i femtioårsåldern, som vill vara anonym.

Trots namnet, trots fiskeutrustningen, trots sportfiskeklubbarna och trots den blomstrande försäljningen av fiskekort så är bilden konsekvent. Sportfiske handlar inte om fiske. Det är ingen sport. Allt är bara en fasad.

För vissa handlar det om att slippa ifrån en högljudd familj. För andra är det en förevändning för att leva primitivt lägerliv i skogen, men mest handlar det om att göra ingenting. Emily Åkesson, 34, från Karlskoga, håller på med den kanske mest extrema formen av sportfiske.

– Jag har metat sedan jag var tio år. Det är busenkelt! Man behöver en lång pinne och ett tunt snöre. Sedan är det bara att lägga sig och slappa vid vattnet, säger hon.

Metoden kanske inte håller för någon närmare granskning, men för den som håller sig avsides, vilket enligt många är själva meningen med att meta, spelar det ingen som helst roll. Att fiske skulle ha något med sport att göra, förnekar Emily Åkesson bestämt.

– Fotboll kan vara en sport, möjligen. Min pojkvän tycker det i alla fall. Det var ett jävla tjat om att vi skulle titta på fotbolls-EM nyligen och det var ingenting för mig, men som tur var hade jag mitt “sportfiske” att skylla på. Jag stack ut och metade, helt enkelt. Det är så långt ifrån sport man kan komma, säger hon.

Följ matchen minut för minut – hos syrrans granne

De gula kläderna mot de röda. Vem vinner? Följ dramatiken direkt här hos syrrans granne!

Fortsätt läsa Följ matchen minut för minut – hos syrrans granne

Blocket: Grillkorv inte ”sport & fritid”

En annons för grillkorv ratades nu ikväll av Blocket eftersom den var ”inlagd i fel kategori.” Annonsören hade tidigare under dagen försökt få in annonsen under rubriken ”Sport & Fritid.”

– Jag är förvånad. Grillning är väl så nära sport och fritid man kan komma, säger annonsören själv.

Grillkorven var del i ett paket med grilltillbehör som blivit över tidigare under dagen. Annonsören hade hoppast kunna ”få iväg grejerna lite snabbt, innan de förfars,” något som nu inte ser ut att hända.

Efter det misslyckade försöket lades annonsen istället in i kategorin övrigt där manöverutrymmet förhoppningsvis är större. Det brådskar dock om det skall bli någon affär.

– Jag har lagt korvarna i kylen så länge. De övriga varorna klarar sig nog ett tag. Vi får väl hoppas att det finns intresserade köpare i början av veckan i alla fall. Annars tror jag det blir för sent.