Korvspad inte klart

Jag är ganska säker på att vi tagit upp det här förut, men korvspad är alltså inte klart. Inte det minsta faktiskt. Snarare är det brunaktigt och ser allmänt äckligt ut.

Dags att dra öronen åt sig, alltså, nästa gång du hör att något är klart som korvspad.

Idealmakaroner inget ideal

Idealmakaroner är inget ideal. Det slår tre forskare vid Göteborgs universitet fast, efter en tre år lång studie. Tvärtom, menar forskarna att idealmakaroner befinner sig ganska långt från idealet numer.

– Ja, se bara på koktiden. 7-8 minuter kanske var idealiskt på 50-talet, men idag är det väldigt lång tid för att laga till en portion snabbmat. Nu är det mer 3-4 minuter som gäller, säger en av forskarna.

Förutom tillagningstiden har forskarna undersökt makaronernas smak, färg, konsistens och näringsinnehåll. På ingen av punkterna får makaronerna godkänt. Särskilt missnöjda är de med färgen.

– Det är ju ett faktum nu med fullkornsreligionen att pasta skall vara brun, heta något med fullkorn och smaka papp. Inget av de här grundkraven uppfylls. Värst är det mer färgen. Att pastan inte smakar något och inte heter något med fullkorn tror jag folk kan bortse ifrån, men färgen alltså. Pastan måste absolut vara brun idag.

Kungsörnens pressjour säger till syrrans granne ikväll att de lyssnar på kritiken men att den i grund och botten är orättvis.

– Vi har pasta för alla smaker. Bruna makaroner för de som föredrar det och så traditionellt vita för de som prioriterar smak före färg. Att säga att idealmakaroner inte är idealiska är att dra alldeles för långtgående slutsatser. Det handlar helt om vilka ideal man själv har.

De bygger hus av stulen korv

En läsare skickade mig den här skärmdumpen:

Observera annonsen. Det är en annons från hitta.se och de påstår sig kunna hjälpa mig att hitta korv. Jag kan tänka mig att använda hitta.se, men jag tvivlar på att jag skulle anlita dem för att leta just efter korv. Över huvud taget är det rätt sällan jag tappar bort korv faktiskt, så det hela känns lite överflödigt.

Men vi kan göra ett experiment. Låt oss säga att jag tappat bort korv, säg i Göteborg och att jag vill leta upp den med hjälp av hitta.se.

Jag tycker nog inte att resultatet är så imponerande faktiskt. En enda träff får jag och någonting säger mig att det där inte är min korv.

Om inte…

Om inte det där korvhuset är byggt av stulen korv förstås.

I Västra Frölunda i Göteborg finns ett korvhus, hemmahörande i Kungsbacka, och det är byggt av stulen korv. Och människorna bakom hitta.se känner till det. Jag anar en korvspiration!

Nytt från Coop: Peppar skinka

Det är peppar, fast det är skinka. Fast peppar. Eller kanske skinka. Vi vet inte riktigt vad det är faktiskt. Det står peppar på paketet. Och skinka. Innehållet liknar skinka, men inte peppar, så vi gissar att det är skinka.

Men det står ju peppar!

Kaffe med med

”Kaffe med avec.” Eller ”kaffe och avec.” Vad är grejen med det egentligen? Eller vad är grejen med avec det, kanske jag skulle säga, bara för att vara konsekvent.

”Kaffe med med” skulle man ju lika gärna kunna skriva. Fast det ser ju konstigare ut förstås, även om det betyder samma sak. Om man nu inte med ”med” (det andra ”med” alltså, inte det första) menar en sån där som sitter på en kälke.

Det skulle ju se ut i och  för sig. En kopp kaffe med en rejäl med i. Som en 2 meter lång cappuccino-sked.

Hur funkar egentligen sakta eld?

“Låt koka i tio minuter över sakta eld”

Jag undrar lite över det här. Jag undrar ganska ordentligt faktiskt, över det här med “sakta eld”. Vadå sakta eld? Hur funkar det?

Är sakta eld helt enkelt eld som är lite mer godmodig och noggrann. Lågorna är bättre, men tar i gengäld något längre tid på sig att stiga mot skyn? Det är lågornas farfar. De är inte så snabba längre, men de har större erfarenhet av att vara just lågor, så de tar sig fram till målet på samma tid i alla fall?

Eller är någon typ av metamaterial inblandat, som får lågornas ljus att utbredas långsammare? Är det det som gör elden saktmodig?

Kan man använda det här för att bekämpa bränder på något sätt? Bromsa elden så att inte huset brinner ned lika fort och brandkåren kan hinna släcka? Det kunde vara något.

Varför har ingen tipsat räddningstjänsten om det här med sakta eld?

Dagens recept: Korv och makaroner, fast utan korv

Ingredienser:

  • 0,5 liter vatten
  • Makaroner
  • Ryggbiff
  • Smör
  • Kantarellsoppa
  • Frysta ärtor
  • En påse sallad
  • En hel del salt
  • Ingen jävla korv

Tillagning:

  1. Häll vattnet i en kastrull
  2. Ställ kastrullen på spisen
  3. Vänta tio minuter
  4. Slå på plattan
  5. Vänta tio minuter
  6. Slå av plattan och slå på rätt platta
  7. När vattnet kokar, häll i makaronerna
  8. Ställ in timern
  9. Efter fem minuter, ställ om timern och slå på den på riktigt
  10. Häll i ärtorna
  11. När timern piper, häll av vattnet i ett durkslag
  12. Plocka upp durkslaget ur vasken och försök ösa upp pastan och ärtorna utan att få med en massa av det äckliga gucket som låg där innan
  13. Häll pastan, ärtorna, gucket från vasken och kantarellsoppan i kastrullen
  14. Ställ kastrullen på spisen
  15. Lägg en klick smör i stekpannan
  16. Slå på plattan
  17. Stäng av plattan
  18. Slå på rätt platta
  19. När smöret blivit svart, häll ut det, diska pannan och börja om från steg 14
  20. När smöret är lagom brynt, lägg i köttet
  21. Stek köttet alldeles för länge, gärna fem minuter på ena sidan
  22. Hacka loss köttet ur stekpannan och vänd det
  23. Tag i panik bort kastrullen från spisen
  24. Stäng av plattan
  25. Slå på plattan igen
  26. Stäng av rätt platta
  27. Använd en kofot för att bända loss köttet ur pannan
  28. Vänd upp den numer förkolnade köttbiten på en tallrik
  29. Häll den vidbrända sörjan från kastrullen över köttet
  30. Ät
  31. Stäng av plattan
  32. Släng in salladspåsen i kylen igen

Ha det så roligt med disken! Glöm inte att stänga av den andra plattan innan du går och lägger dig.

Nutrilettdieten del 3: Chokladspya och pulveröl

Fy fan alltså! Jag klarar inte mer nu! Jag är helt orkeslös och hjärnan har alldeles gått sönder. Dessutom är den bruna sörjan vedervärdig; fullständigt odrickbar. Jag måste nog spy snart!

Det har inte riktigt gått som planerat. Jag har varit tvungen att äta riktig mat flera gånger under dagen, trots det jävla pulvret. Jag förstår inte vem som har hittat på det här; vem som tycker att det här är gott. Kanske samma människor som tycker att aspartam smakar socker.

Nu är det ju lördagkväll så nu vill man ju ha sig en bärs. En Nutrilett Intensive Beer. Men det finns förstås inte. Nej, jag får välja mellan olika godissmaker. I mitt fall mellan en godissmak då eftersom det inte finns några blandade paket. Chokladdryck på lördag kväll liksom. Vad är grejen!

Nej, den här produkten är fel och dum och dålig. Den kan bara inte fungera. Det visste jag väl redan, men att det skulle vara såhär illa hade jag ingen aning om.

Imorgon skall jag renovera badrummet. Då tar vi nya friska tag, med nya påsar. Jag överlever väl till lunch…

Läs fler inlägg i Nutrilett-serien.

Nutrilettdieten del 2: Choklad

Nu vet jag varför de kallar det måltidsersättning. Det är för att man ersätter en måltid. Med en brun gegga ersätter man den. En brun gegga som gör att man blir illamående och allmänt kraftlös.

Men vänta nu! Det behöver jag ju inget pulver för att uppnå. Det är ju bara att ersätta måltiderna med ingenting för att det tillståndet skall inträda. Fan! Jag har blivit lurad!

Det står i instruktionerna att det går att leva av enbart Nutrilett i två veckor. Det står också att en viktminskning på 0,5 till 1 kg i veckan är lagom. Nu skall vi se här… 666 kcal det är ungefär… Ja, det är en fjärdedel av vad jag brukar äta på en dag. En fjärdedel menar de att jag skall äta. Varje dag, i två veckor. Och då skulle jag gå ned mellan ett och två kg.

Mellan tio och tjugo kg är nog närmare sanningen. Det skulle inte vara så dumt ärligt talat, men på två veckor? Ni som sett filmen Super Size Me minns säkert att huvudpersonen blev sjuk och fick avbryta experimentet. Men det här då? Är det någon som tror att man inte blir sjuk om man följer Nutriletts råd? Wanna bet?

Nu skall jag dricka lunch. På det dåliga sättet. Jag funderar på att byta ut en dl av vattnet mot kallt kaffe så jag får ”en god smakvariation på Intensive-chokladen.” Det kommer att bli toppen!

Någon som vill köpa 24, nej 23 påsar Nutrilett?

Läs fler inlägg i Nutrilett-serien.

Nutrilettdieten del 1: Choklad

Nutrilett

Jag vaknar och är vrålhungrig. Nu skall det bli gott att trycka i sig några ostmackor! Men vänta nu! Här skall inte tryckas några ostmackor. Jag skall ju äta pulver. Eller dricka pulver. Jag ser verkligen fram emot det här!

Tag två dl kallt vatten, tillsätt en påse pulver och skaka i tio sekunder. Det klarar jag. Känns inte riktigt lika kul som att göra ostmackor, men vad gör man inte för konsten?

Det ser inte mycket ut för världen. Inte är det någon brakfrukost och det verkar inte vidare gott heller. Jag vet inte varför jag gör det här. Jag är ju inte ens intresserad av att gå ned i vikt. Inte på det här sättet. Motivationen står på noll. Men jag häller väl i mig eländet då.

Smaken påminner förstås om choklad. Och banan. Och någonting mer, sågspån tror jag. Choklad, banan, sågspån och kemikalier. Det är vad detta smakar. Och gegga. Det är gegga. Gegga som jag tvingas skölja ned med ett rejält glas vatten. Vad är grejen med det? Varför inte ha vattnet i själva geggan istället? Då blev den ju mindre geggig.

Men det skall vara ett lidande att gå ned i vikt i alla fall, det inser jag nu. Inte bara får man inte proppa i sig ostmackor till frukost. Man tvingas dessutom hälla i sig en gegga med smak av choklad, banan, sågspån och kemikalier. Jag börjar förstå nu varför det är så svårt.

Jag har hällt i mig 2 dl gegga. Det gick fort. Jag är fortfarande hungrig. Jag kan fortfarande inte sluta tänka på ostsmörgåsar. Det bådar inte gott. Jag tror det går åt helvete.

Jag ger det här en halvtimme. Sedan ger jag upp!

Läs fler inlägg i Nutrilett-serien.