Kyparsjukan

Du sitter på en restaurang. Du har ätit mat. Du har druckit vin. Du har fått kaffe och kanske tagit en cigg till. Du sitter där med all din disk och funderar lite smått på att gå därifrån, eller kanske ta en öl till, eller en drink.

Det kanske kommer någon och dukar av. Någon som plockar disk. Därefter händer… ingenting. Du kan sitta där en kvart, en halvtimme eller till och med en timme utan att någon i personalen kommer i närheten av ditt bord för att kolla om du vill ha något, typ mer sprit, eller notan.

Och notan vill du ha. Efter fem minuter vill du ha notan. Efter tio minuter vill du verkligen ha notan. Efter en kvart börjar du fundera på om det kanske skulle vara enklare med en springnota. För ingenting händer. Restaurangens personal är försvunnen.

Det måste vara någon allvarlig defekt i huvudet på serveringspersonal. De är som bergsbestigare med toppfeber, som inte inser att målet inte är toppen utan att komma ned till baslägret igen. De har liksom glömt bort att middagen inte är färdig bara för att maten kommit ut på bordet, utan att gästen kanske gärna vill komma därifrån också.

De kanske bara hatar nöjda kunder. Och dricks.

Men vem skall äta allt ris!

Alltså, jag gillar sushi. Jag gillar riset, fisken, sojan och wasabin (även om wasabin är falsk.) Jag gillar kombinationen och jag gillar den i lagom stora munsbitar.

Men alltså, varför tycks det som om sushirestauranger numer tävlar i att servera de mest groteskt stora risklumpar med ytterst små fiskbitar på? Vi snackar fotbollar nu alltså. Eller ja, stora som mobiltelefoner i alla fall.

Jag antar att det handlar om att det skall se mycket ut och mycket är det ju, av den billiga basvaran ris, men det kan väl inte finnas någon människa som går på det här…

Jag vill ha ris och fisk, inte ris och ris och ris och ris och ris och ris och lite till ris och sedan på slutet ytterst lite fisk.

Vad är grejen egentligen?

Ostfrossa i Falukorv City

Idag arrangerades ostfrossa i Falukorv city. Tusentals korvgubbar och -gummor gick korv ur huse för att festa loss på ost av alla de sorter.

En och annan ostkorv syntes också. De anlände med buss från närliggande Käsewurst Stadt för att delta i festligheterna.

Sommarens första grillkväll

Idag, 22 juli, var sommarens första riktiga grillkväll, dvs inte bara  grillning, utan man kan faktiskt sitta ute och äta.

Så, hur firar vi nu detta? Med en riktigt vedervärdig godis-öl förstås.

Smaskens!

PS. Scan, era jävla Red hot Chorizo alltså… Bara chili och ingen smak. Nej, det går vi inte på fler gånger. DS.

Åter i västerland

Tillbringade förresten helgen i Skåne. Den utlovade snön uteblev till förmån för kopiösa mängder regn. Något som däremot inte uteblev var maten, som i vanlig ordning serverades i rejäla mängder.

Jag vet inte vad, men det är något speciellt med Skåne. Jag kommer aldrig därifrån utan att känna mig som en uppsvälld gris.

Plågsamma ketchupexperiment

Titta på bilden.

Känns det jobbigt?

I så fall är du en ketchupnörd och det vet jag inte om det är något att skryta med.

Visst! Det är skillnad på ketchup och ketchup. Det finns riktigt sunkig lågprisketchup som knappt innehåller tomater. Det finns även aspartamketchup, för den som föredrar ett nervgift som smakar nästan, men inte helt olikt socker, framför den äkta varan.

Men alltså, det här märkestönteriet med det ena märket som skall vara finare än det andra. Vad är det för jävla skit?

Iskalla nyheter från Volvo

Volvo Glassvagnar – Det är namnet på senaste tillskottet i Volvokoncernen, enligt ett pressmeddelande under förmiddagen. Satsningen är enligt koncernchef Leif Johansson ännu ett steg för att stärka Volvos position som leverantör av kommersiella fordon.

– Idag får du som glassbilsspekulant först köpa ett lastbilschassi och beställa frysskåpet separat. Därefter måste du hitta någon som kan montera grejerna. Vi vill ändra på det genom att leverera en helhetslösning.

Volvokoncernen blir först i världen med att kunna leverera tunga glassbilar, över 3,5 ton, men branschbedömare säger att konkurrenterna inte är långt efter.

– Vi vet att både Mercedes och Scania har långt framskridna planer på att börja med något liknande. Det är klart att Volvo har fördel av att vara tidigt ute, men konkurrensen är stenhård i fordonsbranschen, säger en fordonsexpert syrrans granne talat med.

Chef för det nya bolaget blir doldisen Ernst Gunnar Glassbåth, som rekryterats från Diplom-is.

– Det här skall bli kul! Alla gillar ju glass i stora lass och nu snackar vi långtradare på 60 ton. Det blir glass i jävligt stora lass, säger han.

Skal i maten

Vad är egentligen grejen med att tigerräkor alltid serveras med en bit skal? Det må vara hänt att de serveras så när de ligger för sig, avsedda att plockas för hand, men vad är egentligen grejen med att behålla detta skal på när räkorna serveras i en soppa eller gryta?

Är det jag som missat något? Är det meningen att man skall äta skalen? Gör människorna det i Asien?

Eller är det för jobbigt att ta av den där sista biten skal? Är den, till skillnad från resten av skalet, alldeles hopplös att få bort?

Eller är detta helt enkelt en speciell sorts skaldjur som bara har skal längst bak?

Nytt i charken: Biffkotlett

Nöt eller fläsk?

Känns frågan igen? Är den omöjlig att besvara? Kan du helt enkelt inte bestämma dig för om du skall äta ko eller gris till middag?

Snart behöver du inte välja längre! Med Scans nya produkt: Biffkotlett™, som introduceras 1 augusti får du det bästa från båda världarna!

Scans Biffkotlett™ – En biff, som är en kotlett, som är en biff.

Scans Biffkotlett™ – Snart i din charkdisk!

Caesarsallads trilogi

Det är Mölndal igen. Denna varböld till kommun som alltid skall vara med och lägga sig i.

Numer går det inte ens att hålla denna skitkommun borta från middagsmenyn.

Vart är världen, och framför allt, vart är Mölndal på väg?

På kulinariskt uppdrag i rymden

De två kosmonauterna på rymdstationen har ett vanskligt uppdrag när de inleder sin rymdpromenad tidig förmiddag idag, amerikansk tid. De skall nämligen bli de första någonsin att steka ägg och bäjkon i rymden.

– Det hela började som ett vad mellan mig och Christer Fuglesang. Det var en fyllegrej som spårade ur. Nu finns det ingen återvändo, säger Sergei Volkov, en av kosmonouterna.

Medan de två kollegorna utför sitt uppdrag i rymden Christer Fuglesang det hela från bekvämt avstånd, i NASAs kontrollcenter.

– Ja, det här skall verkligen bli spännande att se. De har inte bara viktlösheten att kämpa mot. När du befinner dig i rymden kan ingen höra ditt bäjkon fräsa.

Sergei Volkov tar dock all uppståndelse med ro och tycker inte att det hela är så mycket att hetsa upp sig över.

– Det är ju inte första gången vi promenerar i rymden om man säger så, Nu skall vi visserligen ha med oss en del udda utrustning i form av kök och stekpannor, men vad är det värsta som kan hända liksom? Att vi får ägg och bäjkon i omloppsbana?

Heinz: Jag är straight!

Ketchuptillverkaren Heinz har kommit med ett chockerande tillkännagivande. Det var under en galamiddag tidigare i veckan som det uråldriga livsmedelsföretaget plötsligt reste sig upp och avslöjade sin sexuella läggning.

– Det är inte kul att spela. Jag har länge gått runt med en klump i magen över min livslögn. Nu känns det bättre, säger ketchuptillverkaren till syrrans granne ikväll.

Efter händelsen hånas nu Heinz i gaykretsar. Många använder ord som “förrädare” och pratar om att bojkotta företagets produkter.

– Det säger jag dig, att det blir ingen ketchup när jag och min pojkvän skall leka korvgubbe i fortsättningen, säger Harry Svensson från Hedemora.